Herunder er den flotte omtale vi fik efter vores udstilling på Vinter Camp 2012, på campingferie.dk

Vinter Camp 2012: Teltloader hjælper med at sætte forteltet på vognen (27-11-2012)

Kniber det med kræfterne, eller gider du ikke stå med bøvlet alene, så den nye Teltloader måske noget for dig. Systemet går ud på at du først sætter en vulst i teltskinnen. Herefter sættes den fast på et hjul med en el-motor, som du kan styre fra en fodpedal. Først skal du lægge din GroundCover eller presenning op, sætte vindstykket fast på campingvognen og lægge fortelt og stænger klar.
Herefter skal hjulet til Teltloader monteret i det opsatte beslag. Der er flere monteringsmuligheder. På denne demo-opsætning er fæstet monteret i en lille kasse, som monteres på campingvognen. Se flere monteringsmuligheder på Teltloaders hjemmeside.
Så skal du trække en vulst op gennem teltskinnen. I den ene ende er der monteret en karabinkrog, som skal fæstets til forteltet når det bliver trukket på. Alt efter model og montering, skal teltskinnen enten åbnes eller lukkes på bestemte steder.
Når vulsten er på plads (trukket helt på), skal hjulet strammes op, så det er klar til brug.
Nu skal forteltet sættes fast til vulstens krog, og trækkes på teltskinnen. Nu er det Teltloader som gør det tunge arbejde med at trække teltet op i teltskinnen.
I starten går det stille og roligt.
Når teltet først er kommet op i den vandrette del langs taget, går det noget hurtigere. Man skal dog hele tiden være klar til at styre teltet ind i åbningen. Kun styre , ikke trække. Det klarer el-motoren.
Nu begynder det at gå stærkt.
Når teltet er kommet hen til vognens modsatte ende, kan karabinen tages af, og Teltloader pakkes ned til næste gang. Nu er det tid til at lægge stænger ud og opsætte resten af forteltet. Du kan se mere om Teltloader på www.teltloader.dk

Tekst og foto: Jens-Peder Rasmussen
© Campingferie.dk